Advertisement
Начало arrow За нас arrow Новини arrow “Идеал Стандарт – Видима” и “Идеал Стандарт България” – част от “Идеал Стандарт Интернешънъл”
 
“Идеал Стандарт – Видима” и “Идеал Стандарт България” – част от “Идеал Стандарт Интернешънъл”
Нова, частна компания с името Идеал Стандарт Интернешънъл (Ideal Standard International) днес обяви своята независимост , регионално покритие и стратегия да доставя цялостни решения за бани, базирани на дизайн, иновация и качество. “Идеал Стандарт – Видима” и “Идеал Стандарт България” са част от “Идеал Стандарт Интернешънъл”.

С над 18,000 служители, Ideal Standard International има производствени единици и търговска дейност в над 30 страни в Европа, Близкия Изток и Африка; Азия/Тихоокеaнски регион и Централна и Южна Америка. Представянето на новата компания в Централна и Южна Америка е чрез джойнт венчър с името Incesa, 64 процента от който се притежават от Ideal Standard International.

Ideal Standard International, чиито централен офис е в Брюксел, Белгия, има дългогодишно наследство и широко продуктово портфолио, покриващо изцяло всички аспекти на решенията за бани – от дизайнерски изделия в санитарната керамика, обзавеждане, смесители и душове до високотехнологични уелнес системи за дома. Авангардни дизайнерски решения за бани за жилищна, търговска и институционална употреба се продават с международните брандове Ideal Standard, Jado и American Standard, както и с търговските марки Armitage Shanks, Porcher, Ceramica Dolomite, Vidima и Incesa Standard. Компанията е собственик на Edwards Logistics, доставчик на транспортни услуги с представителства във Великобритания, България и Белгия.

Създаването на Ideal Standard International следва обявеното на 31 октомври 2007 г. от American Standard Companies Inc. приключване на продажбата на глобалния им бизнес за продукти Бани и Кухни на инвестиционни фондове, управлявани от водещата частна инвестиционна фирма Bain Capital Partners, LLC за 1,745 милиарда щатски долара, включително корекциите при приключването на продажбата.

Като независима компания, 100% фокусирана върху решенията за бани, Ideal Standard International е по-гъвкава и способна да отговаря по-бързо на пазарните потребности. Новият собственик Bain Capital LLC прилага фундаментално различен бизнес модел в сравнение с други инвестиционни фирми и споделя философията да подкрепя ръководните екипи в развитието на бизнеса. И докато сделката официално отбелязва нов момент за компанията, нейното управление ще бъде основано на приемственост. Висшият ръководен екип и регионалните екипи от лидери на Ideal Standard International имат пълната отговорност за установяване на стратегическата посока на развитие на компанията и за постигане на бизнес и финансовите резултати.

За Ideal Standard International:
Идеал Стандарт Интернешънъл, ситуирана в Брюксел, Белгия, е частна, независима компания с дейности в Европа, Близкия Изток, Африка и Тихоокеанска Азия. Компанията има присъствие и в Централна и Южна Америка, осигурявано чрез джойнт венчър Inseca. С основен бизнес решения за бани, компанията осигурява обзавеждане за баня, санитарна керамика, смесители и душове за жилищни, търговски и институционални сгради. Нейните продукти се продават под силните международни брандове Ideal Standard, Jado и American Standard (Азия/Тихоокеански регион и Incesa), както и други силни брандове, сред които Incesa Standard (Incesa), Armitage Shanks (Великобритания), Ceramica Dolomite (Италия), Porcher (Франция и Incesa) и Vidima (Източна Европа). Компанията има над 18 000 служители и работи в над 30 страни. Ideal Standard International се управлява от Борд на директори. Основен акционер в Ideal Standard Internationa е Bain Capital LLC.
 
Карта на сайтаКонтактиE-mailНовини
© 2005 - 2007 Идеал Стандарт - Видима АД. Всички права запазени.